måndag 30 augusti 2010

Gräset är inte grönare...

... på andra sidan om man bara kommer ihåg att vattna hos sig själv... Ja, det låter väl rätt klokt, men är det så enkelt som så?

Man kan ju faktiskt misslyckas med vattningen också. Antingen övervattnar man eller så vattnar man för lite och i båda fallen så blir följden att gräsmattan inte mår så bra och antingen ruttnar eller torkar ut.

Så, vad gör man då om gräsmattan på andra sidan ter sig mer lockande än ens egen? Gräver upp hela skiten och börjar om från början? Eller finner sig i att ha en gräsmatta som är ens egen men som kanske inte är helt perfekt? Eller.. ja, vad man nu gör... Ger sig i kast med den till synes grönare gräsmattan på andra sidan och hoppas på bättre lycka med vattningen denna gång?

Hmmm...

7 kommentarer:

  1. Gerra, jag kör med asfalt numera - behöver inte vattnas alls!

    SvaraRadera
  2. Svårt de där...en del gräsmattor tar sej ju inte igen..trots både gödning o vatten. En del är törstigare o kräver mer skötsel o därmed mer tid. Om man inte har tiden lr orken så lockar nog andra mer frodiga lättskötta gräsmattor.
    Ha en underbar dag :-)
    Kram Gunsan

    SvaraRadera
  3. Gräsets svar på skötsel varierar mellan mattorna, råd för en artsammansättning fungerar inte bra på en annan eller i annan jordmån. Viktigt att försöka ta till sig signaler och tolka på försiktigt och rätt. Att kolla hur grannarna har det med sin grönska kan ibland ge värdefulla tips.
    Kanske går det att reparera eller börja om och förhoppningsvis utan att det blir fula fläckar i mattan.
    Ha det bra och lycka till. Anders

    SvaraRadera
  4. Nu ramlade tioöringen ner, men så är jag och det är mitt.

    SvaraRadera
  5. Fast jag har märkt att det ibland inte är lika mysigt/trevligt/grönt när man väl sitter i den där gräsmattan som såg mycket grönare ut, som man trodde att det skulle vara när man satt på andra sidan och tittade på den. Ibland är det trevligare att titta på utsikten än att var i den. Typ

    SvaraRadera
  6. Du får vattna med kärlek, och omsorg så kan det gro till det bästa. Om inte, får du ta till grön asfalt. *L*

    SvaraRadera